امروزه، زیبایی در ترمیم دندان، به اندازه طول عمر درمان مهم است.
بسیاری افراد دوست دارند حتی برای دندان های عقب هم ترمیم دندان با مواد همرنگ انجام دهیم تا ظاهر زیباتری داشته باشد. ترمیم دندان با کامپوزیت، رایج ترین درمان ترمیمی شده است.
دندان ها به دلایل مختلفی ممکن است نیاز به ترمیم دندان داشته باشند، این دلایل را مفصل در “ترمیم دندان ” توضیح داده ام.
از جمله این دلایل، پوسیدگی و شکستگی دندان است. ترمیم دندان پوسیده و شکسته
به تفکیک در این مقاله بررسی می شود:
بسیاری اوقات، کودکانی به ما مراجعه می کنند که در مدرسه، زمین خورده اند یا از روی تاب افتاده اند و بخشی از دندان شان شکسته است، یا ورزشکارانی که ضربه به ناحیه صورت و دهانشان اصابت کرده، یا افراد عادی که دچار تصادف شده اند. در این موارد معمولا شکستگی دندان جلو مشاهده می شود که درمان آن در کودکان و بزرگسالان متفاوت است.
حتی گاهی در کودکان، مشاهده می شود که دندان جلوکه به تازگی رویش کرده، کاملا از جای خود خارج می شود و به بیرون می افتد که در این حالت لازم است اقدامات متفاوتی توسط والدین و مربیان انجام شود.
برای ترمیم دندان شکسته ، می توان از دو روش اصلی استفاده کرد:
یک راه، ترمیم دندان با مواد سفید یا ترمیم دندان با کامپوزیت ونیر و راه دوم استفاده از لمینت دندان است.
همان طور که هم اکنون در فیلم ترمیم دندان جلو میبینید، ابتدا سطح دندان تمیز می شود، سپس مواد مخصوصی روی سطح دندان زده می شود تا برای ترمیم آماده شود.
کامپوزیت دندان به کمک چسب خاصی به نام باندینگ به دندان متصل می شود.
ترمیم دندان با مواد همرنگ به صورت لایه لایه انجام می شود تا حداکثر زیبایی و استحکام به دست بیاید. و نهایتا سطح ترمیم صاف و پالیش می شود. اگر سطح دندان کاملا با مواد همرنگ دندان پوشانده شود، به این کار ونیر کامپوزیت هم گفته می شود. این فرآیند را در زیبایی دندان هم انجام می دهیم.
برای درک بهتر مراحل ترمیم دندان شکسته فیلم زیر را از یوتیوب انتخاب کرده ام:
اگر دندان شکست و قطعه شکسته را پیدا کردید، حتما آن را همراه خود به دندانپزشکی ببرید. دندانپزشک با چسباندن دندان شکسته، می تواند ظاهر دندان را به حالت اول برگرداند. در این حالت نوعی از چسب و مواد همرنگ دندان روی قطعات قرار داده می شود و قطعه شکسته، سرجای خود چسبانده می شود.
علت دیگری که دندان را نیازمند ترمیم می کند، پوسیدگی های سطح دندان یا نواحی بین دندان هاست. در این موارد هم مواد همرنگ دندان کاربرد دارند:
ترمیم دندان با کامپوزیت برای دندانهای عقبی فک هم انجام می شود. برای ترمیم دندان پوسیده، ابتدا بخش های آلوده و از بین رفته، برداشته می شوند، سطح دندان تمیز می شود، و سپس ترمیم با کامپوزیت دندان کامل می شود.
برای درک بهتر مراحل ترمیم دندان با کامپوزیت فیلم زیر را از یوتیوب انتخاب کرده ام:
ترمیم کامپوزیت دندان، مثل سایر درمان ها ممکن است عوارضی پس از درمان داشته باشد. مثلا دندان به گرما یا سرما حساس باشد، یا هنگام جویدن دردناک باشد. در صورت مشاهده هر کدام از این عوارض، با دندانپزشک خود صحبت کنید.
آن چه در مورد پر کردن دندان با لیزر شناخته می شود، در واقع همین ترمیم کامپوزیت دندان است. بعد از زدن چسب مخصوص دندان (باندینگ) یا بعد از گذاشتن هر لایه از کامپوزیت، نور آبی رنگی با دستگاه مخصوص به دندان تابیده می شود. این نور، لیزر نیست، بلکه نور آبی مرئی است . کامپوزیت در اثر تابش نور با طول موج رنگ آبی ، سخت می شود.
قیمت پر کردن دندان با مواد سفید در سال 1402 با توجه به گستردگی پوسیدگی و نوع کار لازم بین 1.200.000 تا 2.500.000 تومان برای هر دندان است.
قیمت کامپوزیت دندان سال 1402برای ونیر کامپوزیت هم در مجموعه خدمات کامپوزیت دندان درج شده است.
یک ماده رایج دیگر برای ترمیم، پر کردن دندان با آمالگام است که آن را در مقاله زیر میتوانید بخوانید: